Immunerősítés

Ájurvédikus tipp – immunerősítő fűszerkeverék

Az ájurvéda, többek között, egy nagyon egyszerű, házilag is könnyedén elkészíthető immunerősítő fűszerkeveréket ajánl arra, hogy immunrendszerünk folyamatosan erős legyen és fel tudja venni a harcot a kórokozókkal.

Hozzávalók a fűszerkeverékhez:

6 kávéskanál kurkuma
3 kávéskanál őrölt koriander
3 kávéskanál őrölt kömény
6 kávéskanál őrölt édeskömény
1 kávéskanál szárított gyömbérpor
1 kávéskanál őrölt fekete bors
1/4-ed kávéskanál őrölt fahéj

Keverjük össze a fűszereket, majd töltsük bele egy fűszertartóba. Használhatjuk levesek, főzelékek, köretek, rizs, párolt zöldségek ízesítésére, de akár pirítós kenyérre szórva is nagyon finom és persze egészséges.

A leghatékonyabb felhasználás:

Ha négy személynek főzünk: keverjünk össze kb. 1 evőkanálnyi fűszer mennyiséget a fent említett keverékből egy evőkanálnyi ghee-vel, (tisztított vaj) vagy étolajjal, majd melegítsük az edényben. Amikor a fűszerek kellemes illatát érezzük, akkor adjuk hozzá a keveréket rizshez vagy párolhatunk vele zöltségeket is. Immunerősítő hatása betegségek esetén is kiváló, de megelőzésre is használhatjuk, ha folyamatosan fogyasztjuk a fűszerkeveréket.